Massage

massage-britsum-algemeenOnderga je regelmatig een massage, dan weet je hoe ontspannend dit kan werken. Je laat alle stress varen en ervaart een  gevoel van welzijn. Maar massage doet  meer dan alleen je goed laten voelen.

Uit onderzoek is gebleken dat je dankzij massages minder snel ziek wordt vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans. Daarnaast nemen ook psychische klachten als onrust en stress af.

Massage helpt:

  • spieren en gewrichten te versoepelen
  • de bloedsomloop te bevorderen
  • pijn te verlichten
  • afvalstoffen af te voeren

 

Regelmatige massage helpt om spanningen in het lichaam op te sporen en te verminderen, voorkomt oververmoeidheid en helpt om gezond te blijven. Gun het uzelf!

Vooraf aan de massage is er een intake gesprek zodat de behandeling op u kan worden afgestemd. In het begin kan een massage wekelijks zijn, later eventueel met langere tussenpozen, ter onderhoud. Dit is afhankelijk van de persoon en de klacht. Ieder mens reageert weer anders op de massage.

Het is verstandig om flink water te drinken na de behandeling, zodat afvalstoffen, die tijdens de massage vrijkomen goed afgevoerd kunnen worden. Het is niet ongewoon dat mensen na een massage een reactie krijgen. Dit kunnen gevoelens van kou zijn, erge vermoeidheid, veel plassen of een enkele keer diarree. Soms ligt de reactie meer op emotioneel niveau of een tijdelijk onverklaarbaar gevoel. Deze reactie wordt dan veroorzaakt doordat de vrijgekomen afvalstoffen in de bloedbaan terechtkomen alvorens te worden afgescheiden. Water drinken is dan het advies! En eigenlijk is het sowieso het beste om het na een behandeling de rest van de dag rustig aan te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gun jezelf een massage!