Massage bij kanker

Mensen bij wie kanker wordt geconstateerd komen al snel in een medische achtbaan terecht die vaak puur gericht is op de ziekte, niet op de mens. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met deze ziekte vaak profijt hebben van massage. Het werkt ontspannend en het ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Massage geneest de ziekte niet, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie verminderen. Het ontspant, op alle vlakken. Of zoals een cliënt aangeeft: “de aanraking met aandacht werkt helend, je voelt je weer mens.

 

Voor wie is de massage?

De massage is niet alleen voor mensen die therapie krijgen maar ook voor diegenen die dat hebben afgesloten. Massage geeft u een moment van positieve en liefdevolle aandacht voor uw lichaam. Massage werkt ontspannend, zowel fysiek als mentaal. Hierdoor kunt u misschien even alles vergeten.

 

Hoe gaat de massage?            

Misschien wordt uw hele lichaam gemasseerd, beginnend bij de voeten en eindigend bij het hoofd. Maar is dat te intensief, dan kunt u ook kiezen voor alleen een voetmassage en/of massage van hoofd en handen. Dit hangt helemaal af van wat u prettig vindt, waar in uw lichaam de ziekte zit en in welke behandelfase. Ik bespreek dit uitgebreid met u voor de eerste massage. U vertelt dan welke klachten , wensen en verwachtingen u heeft. Ook krijgt u uitleg over de massage. Op basis daarvan stel ik een massageplan op. Bent u niet in staat om naar de praktijk te komen of heeft u een slechte dag dan kan ik de massage ook bij u thuis geven.

Ik ben aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker.